2016 m. sausio 4 d., pirmadienis

Žaliavalgiški makaronai su "sūrio" padažu

Receptas žaliavalgiškasbe gliutenopH arti neutralausskonis 9/10, 2 porcijos, gamyba ~10 min.

Nuotraukoje valgėme šį patiekalą su pakepintais grybais, salotomis ir saldžių bulvių čipsais.

Šiandien pagaliau po daug metų "žaidžiant" su žaliavalgyste įsigijau žaliavalgiškų makaronų "spiralizuotoją". Šiaip nemėgstu receptų, kuriems reikia kažkokių papildomų įrangų, kurių žmonės dažniausiai neturi, bet šį dalyką įsigyti nebrangu (Amazonėje pigesni neblogi variantai prasideda nuo maždaug 10 GBP), o jis sutaupo daug laiko pjaustant daržoves ne tik makaronams, o ir salotoms bei naminiams čipsams.

Žaliavalgiški makaronai išties pagaminami labai lengvai:
šiuo atveju paėmem 2 cukinijas ir jas susipiralizavome. Baigta :)


Tuomet belieka padaryti padažą. Iš tikrųjų, šį padažą padariau dėl to, kad, kai dariau tortą, išmirkiau perdaug anakardžių ir reikėjo juos kažkaip panaudoti. Tačiau padažas gavosi visai skanus.

Padažui reikės:
1 stiklinės (~300g) išmirkytų anakardžių (pigiau ir sveikiau būtų anakardžius pakeisti saulėgrąžomis)
 1/2 stiklinės vandens
6 v.š. stiklinės obuolių sidro acto
1 a.š. himalajų druskos
5 saulėje džiovinti pomidorai
1 a.š. rūkytos paprikos
2 v.š. (arba daugiau pagal skonį) maistinių mielių
kitų, jūsų mėgiamų prieskonių

Gamybai:
Viską dedame į mixerį ir malame iki kremo konsistencijos. Paragaukite ir jei jums iki "idealaus" skonio dar trūksta kokių prieskonių, pasiskaninkite pagal save. Beje, pastebėjau, kad rūkytos paprikos skonis kitą dieną įsigeria ir jaučiasi labiau (tad jei padažo gaminatės daugiau, nepersistenkite... nors, rūkytos paprikos skonio beveik niekada nebūna perdaug). Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą