2016 m. sausio 2 d., šeštadienis

Apie mane ir kodėl kuriu blogą šįkart

Esu prasta blogerė, kelis kartus bandžiau kurti blogą ir sustodavau ties kokiais 5 įrašais (lygiai tas pats visad nutinka su dienoraščiais), tačiau tikiuosi, kad verta pabandyti dar kartą.

Myliu gyvūnėlius, todėl baigiau naminių gyvūnų biologijos mokslus (tai dabar žinau nemažai apie kačių, šunų, arklių sveikatą, imunitetą, biologiją, elgesį, mitybą), po to planavau, galbūt, studijuoti ir veterinariją, tačiau besimokant vis dėlto supratau, kad labiau traukia padėti žmonėms. Nepaisant to, ir dabar svajoju apie gyvenimą užmiestyje su kačiuku, šuniuku, naminiu paršiuku (šito draugo labai nori vyras), žirgu, karvyte, gal kokia ožkyte, putpelėmis, na ir sargine žąsimi :) ...

Kadangi blogas apie maistą, šiek tiek prisistatysiu ką valgau ir kas man apskritai yra maistas.

Prieš maždaug penkerius metus nusprendžiau išbandyti žaliavalgystę ir pastebėjau daugybę puikių pokyčių - pagerėjo savijauta, imunitetas, tapau dvasingesnė ir laimingesnė. Visiškai įsitikinau, kad tai ką valgai tikrai turi didelę įtaką savijautai ir net asmenybei (na, bet čia gal tiesiog dėl to, kad sveikas žmogus=laimingas žmogus, o iš to atsiranda daugybė elgsenos ir mąstysenos pokyčių). Nuo tada stengiuosi maitintis kiek įmanoma sveikiau (tačiau būna visiškų duobių, kai maitinuosi, mano akimis gan prastai), svyruoju nuo žaliavalgystės iki vegetarizmo (labai retais atvejais suvalgau ir žuvies).

Prieš kelis mėnesius pradėjau studijuoti naturopatinę mitybą. Tai mokslas apie tai, kaip pagerinti žmonių savijautą maistu (ypatingas dėmesys skiriamas žmonėms su tam tikromis sveikatos problemomis). Ir jei jau nusprendžiau padėti žmonėms ir iš šios savo aistros užsidirbti, manau, laikas būtų pradėti ir savo gyvenime taikyti žinias apie mitybą. Nes kas iš to, jei žinau, kad vienas ar kitas produktas yra labai naudingas sveikatai, bet niekad jo nevalgau.

Prieš pusmetį susituokiau - buvo gan neįprastos vegetariškos, šamaniškos mažutės vestuvės be alkoholio. Nesu labai gera žmona virtuvėje - vyras maistą gamina dažniau. Gal taip yra dėl to, kad mano smegenys mąsto matematiškai. Man reikia tikslių receptų, moralinio ir visokio kitokio pasiruošimo. Negaliu įeit į virtuvę ir imt "džiazuoti" (išskyrus salotas ir visokius smūčius :) ), be to, nelabai mėgstu virtuvėje praleisti kelių valandų dėl kelių minučių pavalgymo. Todėl mano naujųjų metų iššūkis: bent kartą per dieną pagaminti naują, skanų, lengvai paruošiamą ir sveiką patiekalą. O kad turėčiau kažkokią bent įsivaizduojamą kontrolę tuo klausimu, stengiuosi patiekaliukus fotografuoti ir aprašyti. Didesnė dalis receptų nėra mano, o rasti knygose ar internete, tačiau bandau juos pritaikyti mūsų mitybos poreikiams. Tikiuosi kažkam ši informacija bus naudinga.

Šiuo metu stengiamės vengti gliuteno, cukraus bei stebėti ar maistas šarmina, ar rūgština organizmą. Negarantuoju, kad visas į blogą pateksiantis maistas bus šarminantis, tačiau stengiuosi prie kiekvieno patiekalo parašyti, kur maždaug (tai nėra labai tikslus mokslas) jis atsidurtų šarmingumo skalėje. Taip pat noriu ir toliau gilinti savo žinias apie tai, kokią įtaką maistas turi sveikatai, tad stengiuosi prie patiekalų parašyti, kokių mikro ar makro elementų šiame patiekale apstu ir kuo tai galėtų prisidėti prie sveikatos stiprinimo.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą