
Ingredientai
Padui:~200 g (1 1/4 stiklinės) migdolų
~125 g (3/4 stiklinės) graikiškų riešutų
~200g (stiklinė) datulių (aš perku minkštas, kurias turkų ir indų parduotuvėse pardavinėja dėžutėse)
1/4 stiklinės kakavos miltelių
1/4 a.š. himalajų druskos
Tešlos bazė:
1 stiklinė jaunų špinatų
1 1/4 stiklinės vandens
3 puodeliai (~400g) anakardžių, išmirkytų bent 4 val vandenyje
3/4 puodelio agavės nektaro (jei esate ne veganai galite naudoti naminį medų)
1 v.š. citrinos sulčių
1 v.š. vanilės ekstrakto (mes naudojome vanilės pupelę)
1/4 a.š. himlajų druskos.
Mėtinė tešla:
2 stiklinės (pusė viso kiekio) tešlos bazės
3/4 stiklinės šviežių mėtų lapelių
1/2 stiklinės kokosų aliejaus, pašlidyto tiek, kad būtų skystas
Šokoladinė tešla
2 stiklinės (pusė viso kiekio) tešlos bazės
1/2 stiklinės kakavos miltelių
1/2 stiklinės kokosų aliejaus pašlidyto tiek, kad būtų skystas
2 v.š. agavės nektaro (jei esate ne veganai galite naudoti naminį medų)
Procesas
Padas:Maisto kombaine sumalame migdolus ir graikiškus riešutus, kol jie sukapojami iki mažyčių gabalėlių.
Įdedame kakavą bei druską ir sumaišome kombainu.
Atidarome kombainą ir datules išdėliojame aplink visus kombaino indo kraštus. Uždengiame dangti ir malame tol, kol masė ims lipti. Jei tešla per sausa, galima įdėti 1 v.š. vandens.
Sudedame padą į tortui skirtą indą (mes naudojame atsidarančią torto formą) ir jį tolygiai įspaudžiame.
Tešla/įdaras:
Špinatus ir vandenį sudedame į blenderį ir malame, kol špinatai susimals. Prakošiame, pašalindami visus špinatų gabalėlius. Supilame žalią vandenį atgal į blenderį.
Išmirkę anakrdžius, juos nusausiname, nuplauname ir sudedame į blenderį kartu su agave (ar medumi), citrinos sultimis, vanile ir druska. Malame, kol įgaus kremo tekstūrą. Tai gali trukti 2-5 minutes priklausomai nuo blenderio. Kai tešla pilnai sumalta, padaliname ją į dvi lygias dalis.
Mėtinė tešla:
Pusę bazinės tešlos (apie 2 stiklinės), mėtas ir 1/2 stiklinės kokosų aliejaus malame blenderiu, kol mišinys įgaus kremo konsistendiją. Supilame į nedidelį dubenėlį.
Šokoladinė tešla:
Sudedame likusią tešlos dalį, kakavą, 1/2 stiklinės kokosų aliejaus ir 2v.š. agaves (ar medaus) į blenderį ir malame, kol įgaus kremo konsistenciją. Man dažniausiai ši tešlos dalis gaunasi šiek tiek tirštesnė (dėl kakavos), todėl galima įdėti kelis papildomus v.š. vandens, ar aliejaus, nes reikia, kad mėtinė ir šokoladinė tešla būtų kuo panašesnio takumo. Supilame į kitą nedidelį dubenėlį.
Paruošimas:
Prieš save pasidedame torto formą bei abu dubenėlius su tešla. Į kiekvieną dubenėlį įdedame identišką valgomąjį šaukštą.
Dedame vieną v.š. šokoladinio įdaro į torto pado vidurį (tiesiog leidžiame jam nutekėti nuo šaukšto, nespaudžiame).
Tada dedame vieną v.š. mėtinio įdaro į šokoladinio įdaro taškelio vidurį.
Tada taip ir kaitaliojame skirtingus įdarus, kol jų abiejų nebelieka. Nelieskite formelės gamybos metu - leiskite gravitacijai susitvarkyti su šia užduotimi.
Uždenkite tortą plėvele ir padėkite į šaldiklį kelioms valandoms, arba į šaldytuvą pernakt, kad sustingų.
Išimkite ir papuoškite.
Jei tortą laikysite šaldytuve, jis turėtų nesugesti 3-5 dienas. Šaldiklyje jis gali išbūti iki mėnesio.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą