Nesu didelė šparagų mėgėja, tačiau kai stengiuosi išbandyti naujus receptus, noriu nenoriu susidursiu su rečiau naudojamom daržovėm. Be to, mano vyras šparagus labai mėgsta. Kartu su patiekalu pasišildėme sorų kruopų, pasipjaustėme šiek tiek pomidorų, bei papildomai naudojome sūrio padažą iš ankstesnio recepto (jo pasidarėme kiek daugiau), kuris kuo toliau, tuo labiau mums atstoja majonezą.
Kokosų aliejaus
Himalajų druskos
Pusė kg šparagų
Medaus (arba Agave)
Obuolių sidro acto
Čili pipiro
Tahini padažo
Svogūnus pakepiname maždaug 5 min ant trupučio kokosų aliejaus ir pagardiname druska. Svogūnai turi pasidaryti permatomi ir paskrusti.
Kol kepa svogūnai, nulupame šparagus ir nukerpame apatinę medingą dalį. Nuluptus šparagus sudedame į didelį bliūdą ir pripilame tiek vandens, kad juos apsemtų. Užverdame vandenį ir paverdame porą minučių. Tuomet nupilame vandenį.
Keptuvėje pakepiname 2 v.š. kokosų aliejaus, 2 v.š. himalajų druskos, 1 v.š. medaus (arba agavės), 1 a.š. čili pipirų ir 1 v.š. tahini padažo - padažas turi susimaišyti ir pašilti. Tuomet į keptuvę įdedame šparagus ir kokias 20 sekundžių maišome su padažu ir pašildome.
Šparagus sudedame į lėkštė ir ant viršaus uždedame svogūnus. Skanaus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą