Tikriausiai nedaug žmonių nemėgsta spagečių. Man paskutiniu metu vis atmintyje stovėjo spagečiai su saulėje džiovintais pomidorais, kuriuos vaikystėje gamindavo mama. Tad prieš kelias dienas jos užklausiau, kaip ji gamindavo saulėje džiovintų pomidorų padažą. O šiandien nupirkęs baklažaną, vyras ėmė ieškoti ką čia įdomesnio su juo nuveikus. Atradome kukulių receptą. Tad kukuliai, mamos padažas(nors gavosi šiek tiek kitoks) ir spagečiai nesunkiai atgulė į vientisą receptą.
Spagečiai:
Tiesiog išverdame 150 g spagečių be glitimo (nenaudojau jokių prieskonių ar pan., nes kitos recepto dalys kupinos skonių) - jie gali būti iš grikių, saldžiųjų bulvių ar dar ko nors.
Kukuliai:
2 Baklažanai
1 svogūnas
3 skiltelės česnako
1 cirtinos sultysSaujelė juodų alyvuogių aliejuje
Kokių norite prieskonių (druska, žolelės, pipirai, ar pan.)
1 puodelis maltų linų sėmenų1 v.š. obuolių sidro acto
Kokosų aliejaus kepimui
Supjaustome baklažanus riekelėmis ir pabarstome druska. Po maždaug pusės valandos su popieriniu rankšluosčių nuvalome vandenį ir druską.
Supjaustome baklažanų riekeles mažais kubeliais, svogūnus supjaustome mažais gabaliukais. Baklažanus ir svogūnus keptuvėje ant aliejaus kepiname kol jie ima keisti spalvą. Tuomet įdedame smulkiais gabalėliais supjaustytą česnaką ir įpilame citrinos sultis. Pakepiname dar kelias minutes. (Ši masė galėtų be jokių papildomų prieskonių būti puikus garnyras vegetariškam patiekalui). Tuomet šią masę supilame į maisto smulkintuvą, kartu su visais likusiais ingredientais, išskyrus aliejų ir smulkiname (jei norite, kad kukuliai gautųsi tvirtesni, galite įdėti kiaušinį). Kai masė susmulkinta ir susimaišius, pažiūrime, ar užtenka prieskonių ir rankomis padarome nedidelius kukulius. Juos keptuvėje pakepiname ant vidutinės ugnies.
Padažas:
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
2 Pomidorai
saujelė Juodų Alyvuogių
saujelė Saulėje Džiovintų Pomidorų
Kokosų aliejus kepimui
Ant keptuvės pakepiname smulkiai sukapotus svogūnus ir česnakus. Kai šie beveik iškepę, sudedame likusius nedideliais gabaliukais supjaustytus ingredientus. Pakepiname dar kelias minutes.
Viską dedame į lėkštę kartu su truputėliu žalumynų. Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą