2016 m. vasario 7 d., sekmadienis

Greitasis kugelis su kepintomis daržovėmis ir morkų salotomis

Receptas veganiškasbe gliutenopH vidutiniškai šarminantisskonis 8/10, 2 porcijos, gamyba ~ 20min
Šis patiekalas, tikriausiai, gali pasirodyti, kaip garnyras su garnyru ir garnyru (be to, kugelis neatrodo labai jau patraukliai, nors ir yra labai skanus), tačiau, kadangi visos trys sudedamosios dalys skirtingos konsistencijos ir skonio, patiekalas gaunasi pakankamai sotus ir įdomus.

Greitasis kugelis arba kugelis studentiškai:

Mano vyras dievina kugelį, o kadangi aš nemėgstu ilgo tarkavimo ir ilgo kepimo (be to, dažnai neturiu ar nenoriu dėti visko, ko reiktų tikram kugeliui), kažkada pabandžiau tokį super paprastą receptuką ir dabar jis mūsų namuose gaminamas bent kelis kartus per savaitę, vyras sako, kad jam taip net labiau patinka, nei tikras kugelis.

2 bulvės
1 Svogūnas
Himalajų druskos
Aštrių mėsos prieskonių (ar tiesiog pipirų)
Kokosų aliejaus

Bulves susmulkinu pačiu smulkiausiu savo spiralaizerio pjūkliuku, skirtu gaminti daržovių makaroniukams (aišku, galima ir tiesiog sutarkuoti, tik užtruks ilgiau ir konsistencija gausis kiek kitokia). Gautą masę sumaišau su druska ir aštriais mėsos prieskoniais. Tuomet ant kokosų aliejaus kelias minutes pakepinu svogūną, o tada sudedu (ir po visą keptuvę tolygiai paskirstau) bulvių masę. Po kelių minučių viską apverčiu ir vėl šiek tiek išskirstau, kad pakeptų ne tik kraštai, o ir viduryje esančios bulvės. Taip vartau kokias 10-15 min. Prieš išimdama iš keptuvės paragauju, ar vidurys iškepęs.

Keptos daržovės:
Sauja šparaginių pupelių
Keli pievagrybiai
1 Cukinija
Himalajų druskos
Aštrių mėsos prieskonių (ar tiesiog pipirų)
Kokosų aliejaus

Visas daržoves supjaustome nedideliais gabaliukais, pabarstome prieskoniais ir kepiname keptuvėje ant kokosų aliejaus, kol suminkštėja.

Morkų salotos su žalumynais:
3 Morkos (suspiralaizinam į ilgus smulkius makaronus)
Sauja salotų

Salotų ingredientus sudedame į didelį dubenį ir užpilame padažu (apačioje nurodytas receptas)

Padažas:
1 Citrinos sultys
Didelis šaukštas naminio medaus
Šaukštas himalajų druskos
~100ml Alyvuogių aliejaus

Sumaišome citrinos sultis su medumi ir druska, kol medus išsimaišys, tada įpilame aliejų ir viską gerai išmaišome. Padažą pilame ant salotų.

Kai visos dalys paruoštos, tiesiog dedame į lėkštes ir mėgaujamės paprastu, be neprastu receptu :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą